Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ALBARICOQUE..!!!






Τι εστί βερίκοκο;



Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες εκφράσεις και δηλώνει την ουσία, το νόημα…Πρέπει να φτάσεις μέχρι το βάθος του βερίκοκου για να αντιληφθείς τι εστί βερίκοκο… Αυτό προσωπικά μου είπε πολλά! Η γλυκύτητα του, το χρώμα του, όλα σε προκαλούν…το σχήμα του εμένα με παραπέμπει και κάπου αλλού ....στο τέλειο..στο ιδανικό...!!, και τα δόντια φρενάρουν απότομα στο σκληρό κουκούτσι…. Πόσα πράγματα άραγε μας ελκύουν και χωρίς δεύτερη σκέψη “ορμάμε” πάνω τους! Γι΄αυτό καλύτερα να το ανοίγουμε, βασικά γιατί κινδυνεύουμε να φάμε και κανένα σκουληκάκι!




Την βερικοκιά την γνώριζαν στην Κίνα το 3.600 π.χ και την θεωρούσαν ιδιαιτέρως αφροδισιακή…Εδώ δεν θα σχολιάσω!



Οι Άραβες την διέδωσαν στον υπόλοιπο κόσμο και ο Μ.Αλέξανδρος τον 4 αιώνα π.χ την έφερε στην Ελλάδα.

Ο Μπαμπινιώτης γράφει: “Μία έκφραση που επισημαίνει την ιδιαίτερη δυσκολία ενός πράγματος που πάει κανείς να κάνει ή να πει, επίσης την λέμε και σαν απειλή”.Δηλαδή, ο καθένας χρησιμοποιεί την ίδια έκφραση σε διαφορετικές περιπτώσεις και αυτό είναι το γοητευτικό!..Τι εστί λοιπόν βερίκοκο;







και μετά τα βερύκοκα και τις ξεροκεφαλιές, μια πρόσφατη περιγραφή που μου έφερε στο μυαλό ωραίες εικόνες..










" Ξημερώματα μπάινουμε στην Μπαρτσελόνα...



Ο πρωινός καφές δίπλα στην πανσιόν δίπλα στα Ράμπλας είναι ότι χρειαζόμαστε, η λιακάδα μας καλεί για σουλάτσο. Είναι Σάββατο και στους δρόμους ο πολυφυλετικός συνωστισμός μας καλωσορίζει. Τα κτήρια έχουν αυτό το παλιοκαιρίσιο μεγαλείο και τα πρόσωπα είναι ζωντανά και φιλικά. Πολλή νεολαία. Όρθιοι στο μπαρ τσιμπάμε ποικιλίες θαλασσινών τάπας με μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί..





Η ατελείωτη εκκλησία του Γκαουντί είναι απίστευτη, τα καμπαναριά - μανιτάρια με επίστρωση από πολύχρωμα σπασμένα πλακάκια μπάνιου θυμίζουν σκηνές από το Επάγγελμα Ρεπόρτερ του Αντονιόνι. Η στέγη όταν ολοκληρωθεί θα ακουμπάει στον ουρανό; Οι σπιράλ κλειστοφοβικές σκάλες, που πάνε ψηλά στους τρούλους χαρίζουν μια θέα υψοφοβικά απογειωτική και τα αετώματα, όπως και η πρόσοψη, μια αναπαράσταση όλων των ιστοριών της Βίβλου σε γλυπτική μικρογραφία. Ιεροεξεταστικός καθολικισμός και καλλιτεχνικό πέταγμα.






Η πόλη έχει τέτοιο ρυθμό, που ξεχνάς να γυρίσεις στο ξενοδοχείο. Στα Ράμπλας όλη μέρα μια ξεχειλωμένη κίνηση πλήθους ανάμεσα σε χιλιάδες ισπανόφωνα περιοδικά για ξεφύλλισμα, ωδικά πτηνά, ένα χαλί πολυχρωμίας, πτυσσόμενες καρέκλες να κάτσεις να πιεις χυμό, ψιλολοείδια, φτηνά κοσμήματα, μετην αέναη ροή που ξεκινάει απ' το ZYRICH CAFΕ της Πιάτσα ντε Καταλίνα, κατεβαίνει και στροβιλίζεται γύρω απ' το άγαλμα του Κολόμβου, για να κολυμπήσει στο σκηνικό του παλιού λιμανιού.



'' Πανωλεθρίαμβος" Κωνσταντίνος Τζούμας, Εκδ. Καστανιώτη




Ωραίο Remix σε τραγούδι της δεκατίας του 60'....



Τimi Yuro " As long as there is you "






DOWNLOAD

Rapidshare links:






Καλή εβδομάδα..!!


Καλό Ιούλιο από την Πέμπτη..!!


Καλά στοιχήματα..!!


Καλά καρπούζα..!!