Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

La Cosa Nostra..!!!





Σε ένα λόφο πάω από το δρόμο που οδηγεί από το αεροδρόμιο του Παλέρμο στην καθαυτή πόλη.
Γύρω στις 6 μμ. της 23ης Μαιου 1992 ο Τζιοβάνι Μπρούσκα ένας κοντόχοντρος, γενειαφόρος νεαρός μαφιόζος παρατήρεί ένα μικρό ευθύ τμήμα του αυτοκινητόδρομου λίγο πριν τη στροφή για την κωμόπολη Καπάτσι. Στο σημείο εκείνο οι άνδρες του έχουν γεμίσει έναν αποχετευτικό αγωγό με δεκατρία βαρελάκια που περιέχουν περίπου 400 κιλά εκρηκτικής ύλης χρησιμοποιώντας μία τροχοσανίδα.
Μερικά μέτρα πίσω από τον Μπρούσκα ένας άλλος μεγαλύτερος σε ηλικία μαφιόζος καπνίζει και μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο. Ξαφνικά διακόπτει τη συνομιλία του και σκύβει μπροστά για να παρατηρήσει το δρόμο από ένα τηλεσκόπιο που είναι στερεωμένο πάνω σε ένα σκαμνί. Όταν βλέπει μια αυτοκινητοπομπή από 3 οχήματα να πλησιαζει τον αγωγό, λέει μέσα από τα δόντια του. "Vai" . Τίποτα δεν συμβαίνει. Ξαναλέει "Vai" επιτακτικά αυτή τη φορά..
Ο Μπρούσκα έχει παρατηρήσει ότι η φάλαγγα κινείται πιο αργά απ' ότι αναμενόταν. Περιμένει για λίγες στιγμές που μοιάζουν αιώνες, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να προσπεράσουν ένα παλιό ψυγείο που έχει τοποθετήσει για σημάδι στην άκρη του δρόμου. Μόνο όταν ακούει ένα τρίτο, σχεδόν πανικόβλητο "Vai" από πίσω του πατάει τον διακόπτη.
Ακολουθεί μία υπόκωφη συνεχόμενη σειρά από εκπυρσοκροτήσεις. Μια κολοσιαία έκρηξη κάτω από το οδόστρωμα κάνει την άσφαλτο κομμάτια. Το πρώτο αυτοκίνητο εκσφενδονίζεται στον αέρα και προσγειώνεται σε απόσταση περίπου εβδομήντα μέτρων, μέσα σ' έναν ελαιώνα. Το δεύτερο αυτοκίνητα έιναι ένα λευκό αλεξίσφαιρο Fiat Chroma. Η μηχανή του τινάζεται στον αέρα και το αυτοκίνητο καταλήγει σε συντρίμμια μέσα στον βαθύ κρατήρα. Το τρίτο αυτοκίνητο καταστρέφεται χωρίς όμως να διαλυθέι.
Τα θύματα της έκρηξής ήταν ο δικαστής Τζοβάνι Φαλκόνε, επικεφαλής των ερευνών εναντίον της μαφίας, η σύζυγός του και τρία μέλη της συνοδείας του. Με τη δολοφονία του Φαλκόνε η σικελική μαφία ξεφορτώθηκε τον πιο επικίνδυνο εχρθρό της, το σύμβολο του αγώνα εναντίον της.
 Η βομβιστική επίθεση στο Καπάτσι έκανε όλη τη χώρα να παγώσει. Οι περισσότεροι Ιταλοί θυμούνται που ακριβώς βρίσκονταν τη στιγμή που πληροφορήθηκαν την είδηση και στην διάρκεια των επόμενων ημερών πλήθος από προσωπικότητες της δημόσιας ζωής δήλωναν ότι ντρέποταν για την εθνική τους ταυτότητα. Για ορισμένους η τραγωδία του Καπάτσι ήταν η απόλυτη επίδειξη της αλαζονείας και της δύναμης της μαφίας.....!!!












               Dr Dre ft Diana Ross. My world is empty without you










ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ (Η ιστορία της Σικελικής Μαφίας), John Dickie. Eκδ.Κανάκη




Καλό ματς..!!


Καλή νύχτα..!!


Καλά κρασά..!!