Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μαανούλα..!!!

Ρεπάρω σήμερα και το απόγευμα λέω να πάω να δω το "Biutiful" μιας και πολύ το κούρασα το όλο θέμα. Αναβλητικότητες και τα συναφή θα κάνουν στην άκρη και 7.20 θα είμαι στον κινηματογράφο με κάτι να τσιμπάω και έτοιμος για κλαψο-Μπαρδεμο-Ιναριτο-βαρκελωνοκαταστάσεις..

Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως είδα δύο ενδιαφέρουσες ταινίες μιας και είπα να κάτσω μέσα μόνος.. Εγώ και το pc μου..

Η πρώτη ήταν κλασσική ψυχεδέλεια του Gaspar Noe το οποίο σε βάζει σε ντρογκο-σεξο-Ιαπωνομονοπάτια με ένα φιλμ γυρισμένο σε πρώτο πλάνο βλέποντας τη  ναρκω-πορνο-μεγαλούπολη του Tόκυο μέσα από τα μάτια του νεαρού πρωταγωνιστή του οποίου το πρόσωπό το βλέπεις μόνο στην αρχή της ταινίας μπροστά σε έναν καθρέφτη προσπαθώντας να ηρεμήσει από ένα καινούργιο drug   και να ξεκινήσει μια βραδινή βόλτα-συνάντηση με ένα φίλο που θα του αλλάξει την πορεία της ζωής του..




Η δεύτερη ήταν μία κλασσική, ενδιαφέρουσα, καλοσκηνοθετημένη ταινία από τον αγαπημένο λόγω Transpotting Danny Boyle. Ο πολύ καλός James Franco παγιδεύεται  σε ένα φαράγγι που έχει πάει για ορειβασία- αναρρίχηση-ποδηλασία από μία τεράστια πέτρα η οποία εγκλωβίζει το χέρι του μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό..
Με συντροφιά μια φωτογραφική κάμερα, σχοινιά και ένα ελβετικό σουγιά, η ταινία ενώ περιμένεις να σε κάνει να βαρεθείς λόγω της έλλειψης εικόνων δεν σε αφήνει λεπτό χωρίς να αισθάνεσαι και εσύ εγκλωβισμένος.
Αληθινή ιστορία του Ron Ralston, ενός ορειβάτη από την Αμερική ο οποίος ζει ακόμα και συνεχίζει να κάνει εκδρομές παρόλο του πως τελειώνει η ταινία .








Aντε να ξυπνάνε και λίγο τα ελληνικά μυαλά μπας και δούμε τίποτα παρόμοιο σαν το παρακάτω spotάκι...!!


FLEGGAARD COMMERCIAL






Πάρα πολύ ωραίο και καινούργιο

Raphael Gualazzi - Reality and Fantasy (Gilles Peterson Remix)




Kαλή προβολή..!!

Καλό ρεπό..!!

Καλές δουλειές..!!