Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Prego..!!

Πατώντας τις ελληνικές μας ποδάρες...



..αφού το περιμέναμε πως και πως! Μετά από αμάξια, αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορεία..Αφήνοντας πίσω τα άσχημα, κρατώντας μόνο τα όμορφα...







Να! και το πρώτο Μπιάνκι..




Kαι καθώς το στενό του ξενοδοχείου φτάνει στο τέρμα του.. 





..κατηφορίζοντας για να πιεις το πρώτο Κιάντι του ταξιδιού,τελματώνοντας την Via Faesa και φωτογραφίζοντας κάθε της αναγεννησιακό μπαλκόνι..
..ξαφνικά, σκουντιέσαι με τους υπολοίπους και κάθεσαι ακίνητος, σα χαλβάς, εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του κτίσματος!




SANTA MARIA DEL FIORE - DUOMO



Οι άνθρωποι πλέον είναι μικροί μπροστά στο μεγαλείο της χριστιανοσύνης! 
Κάτασπρα μάρμαρα, φιλοτεχνημένα με απαράμιλλη ομορφιά και εσμός από ανάγλυφα και τοιχογραφίες, δίνοντας στο επισκέπτη την εντύπωση ότι κάτι μεγαλύτερο από τον άνθρωπο μπορεί να υπάρχει...ή να υπήρξε κάποτε. Ή να μην υπήρξε ποτέ! Ποιος ξέρει άραγε;




PONTE VECCHIO



Οι Ναζί υποχώρησαν μπροστά στην ομορφιά της...




..στην απέναντι πλευρά, με τον Άρνο ποταμό να περνάει από κάτω τους, κάτι φοιτητές Καλών Τεχνών αποτυπώνουν την ομορφιά της σύζευξης...!



PALAZZO PITTI


Η καρτποσταλική θέα από το παλάτι των Πίτι κάνοντας διάλειμμα από την περιήγηση.





Να και ένας Τιτσιάνο...!!



Το βράδυ, τα κλειστά διάσημα χρυσοχοεία της Πόντε Βέκιο, είναι σα μπαούλα, που κρύβουν σκονισμένα μεγαλεία γεμάτα λάμψη και πλούτο!




Κι εμείς, χαμένοι στο μυστικισμό και την αχλή της Φλωρεντινής τσάρκας, επηρεασμένοι από τα διάφορα Κιάντι, κυνηγάμε φαντάσματα!





Οδικώς προς την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, χαρτογραφώντας με τα μάτια μας τις απέραντες καταπράσινες πεδιάδες φτάνεις σε μια μαγευτική πόλη!!


SIENA


Ένας κανονικός Μεσαίωνας! 
Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία σε σχήμα βεντάλιας (Del Campo), εκεί που κάθε χρόνο διεξάγεται το φημισμένο PALIO..

PALIO DI SIENA


Με ιστορία από το 1283, οι διάσημες ιπποδρομίες χωρίς σέλα, κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου είναι από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της Τοσκανικής πρωτεύουσας.



Περπατώντας και εξερευνώντας και το παραμικρό στενάκι, η Σιένα σε παραλύει!  Αποτελούμενη από 17 γειτονιές-(κοντράντα), νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην εποχή που οι λύκοι και οι μυστικισμοί κυριαρχούν!



Εικόνες βγαλμένες από ταινία του Ντε Σίκα...






PIZZICHERIA DE MICCOLI


Έχοντας πλέον γίνει γηγενείς...  



"Στα μισά του ταξιδιού της ζωής, αρχίζουμε να ζούμε". (Δάντης)



Επιστρέφοντας στην βάση μας..




Από γενιά σε γενιά, κληρονομιά ποδηλάτων και μνήμες που σε χαρακτηρίζουν...




Τελευταίες εικόνες. Αποχαιρετιστήριες βόλτες στα στενά και σε λίγες ώρες ξανά πίσω. Στην πατρίδα. Στην εμπόλεμη ζώνη, με λάφυρο την Αναγέννηση και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο. Ηλιόλουστο, κόντρα στην ερεβώδη καθημερινότητα!!



"...you are turning into something you are not. 
Don't leave me high, don't leave me dry..!!"


RADIOHEAD - HIGH AND DRY