Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Αργύρης, ο Βασίλης και ο Λουκάς..!!


"Πριν ένα χρόνο χώρισα με την Κατερίνα. Ήταν μια μεγάλη σχέση δεκαοχτώ ετών. Όταν έφυγε, άρχισα να γράφω κάποια πράγματα-δίκην ημερολογίου περισσότερο, ουσιαστικά μιλούσα για την ζωή μου με επίκεντρο την πιο επώδυνη περίοδο. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αυτό το κείμενο θα γινόταν σενάριο, θα ήταν η επόμενη ταινία μου".


" Είχα καταπιαστεί με κάτι που με κατέστρεφε. Είχα εξάντληθεί , συχνά καθόμουν ώρες πάνω από μία σελίδα. Το βλέμμα μου χανόταν στα φυτά της βεράντας μου, μετρούσα τα φύλλα, ανέλυα τις διατάξεις τους, μέχρι να μπορέσει ο νους μου να συγκεντρωθεί και πάλι. Σηκωνόμουν, πήγαινα στο στερεοφωνικό, έβαζα ένα τραγούδι, όταν έφτανε στη μέση άλλαζα γνώμη, το έκλεινα, άνοιγα το βιβλίο του Τέσιτς, διάβαζα μια δυο σελίδες, το άφηνα, έβλεπα ντιβιντί, κάνα δυο σεκάνς, κι ύστερα τέρμα. Όταν αποφάσιζα να φάω, δεν υπήρχε τίποτα στο σπίτι, εκείνη είχε φύγει εδώ και πολύ καιρό και μόνο όταν υπήρχε εκείνη, υπήρχε κάτι στο ψυγείο".


"Σκότωσε ό,τι Αγαπάς", Αλέξης Σταμάτης (Εκδόσεις Καστανιώτη), 2009





Την πέμπτη έγινε η παραπάνω αγορά, στο Σύνταγμα, προ Αγανακτισμένων πολιτών. Η συγκεκριμένη βραδιά είχε αρκετό ποδήλατο και πολύ ενδιαφέρον με αρκετά ποτήρια draft στο Floral, συζητήσεις με Αργύρη για τα πάντα, απόφαση για ένα νέο ξεκίνημα στο συγγραφικό παγκόσμιο χάρτη, νέτα να περνάνε συνεχώς από την πλατεία φορώντας καφτάνια, σκισμένα τζιν, μακριά φορέματα και  adidas, ανήσυχες παρουσίες στο μπαλκόνι του  πέμπτου ορόφου της απέναντι πολυκατοικίας  δεξιά διαγωνίως του Floral και κλασικό ντου από παρέα 20 ατόμων σε άλλη παρέα για τους δικούς τους Εξαρχιώτικους ταραντινικούς λόγους και τα μηχανάκια τα στρογγυλοφάναρα να έχουν πάρει φωτιά!



Καινούργια Ζάλη



Καλό βράδυ..


Χρειάζομαι ξεκούραση.!!