Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Cannes 2011..!!

CANNES 2011 FESTIVAL AWARDS



OPENING FILM



"Midnight in Paris," Woody Allen





 WINNERS

PALME D'OR * The Tree of Life, Terrence Malick


GRAND PRIX * The Kid with the Bike, Jean-Pierre and Luc Dardenne

BEST DIRECTOR * Nicolas Winding Refn, Drive

BEST ACTOR * Jean Dujardin, The Artist

BEST ACTRESS * Kirsten Dunst, Melancholia 

SCREENWRITING * Joseph Cedar, Footnote

JURY PRIZE * "Polisse," Maiwenn Le Besco




Αχ, αχ άτιμη κρουαζέτ τι μας κάνεις!!
Νομίζω ότι μετά το Φεστιβάλ του 1960 με την "Dolce Vita" του Φελίνι και το ιστορικό πάρτι του "Ποτέ την Κυριακή", με τον Ζαμπέτα να παίζει μπουζούκι και την Μελίνα να σπάει πιάτα, δεν ξέρω γιατί, αλλά  θα επέλεγα αν μπορούσα να βρίσκομαι στις φετινές Κάννες.

Κάτι μου λέει ότι είχε θέμα.
Μόνο και μόνο η παιδιάστικη, σχολική αποβολή  του ημίτρελου , σαρκαστικού, κυκλοθυμικού παύλα μεγάλου δημιουργού, εντέλει Δανο-Γερμανού, Λαρς Φον Τρίερ, ήταν πιστεύω αρκετή για να πεις.. "μακάρι να' μουν εκεί"!
Η δήλωση του Δανού θεού, μίλαγε για το ότι τελευταία αποκάλυψε ότι έχει και Γερμανικές ρίζες σαν άτομο, αποκάλυψε μια εκτίμηση στο πρόσωπο του Χίτλερ και έκανε εμφανή την απέχθειά του στο λαό του Ισραήλ!! Φυσικά χαριτολογώντας τα είπε  αυτά ο διάσημος ο auter.. 
Η Ακαδημία παύλα σχολείο όμως, με πρόεδρο παύλα κακό διευθυντή τον ισχυρό Γαλλο-εβραίο Ζιλ Ζακόμπ, τον απέβαλε και τον έστειλε στην μαμά του και ποιος ξέρει αν θα ξαναπατήσει στις τάξεις του Ιδρύματος!
Από' κει και πέρα, κάτι που με έκανε να ζηλέψω, ήταν η προβολή της νέας ταινίας του εβραίου Γούντυ " Midnight in Paris" και σίγουρα το " Tree of life" του άφαντου Mallick και η μεταμόρφωση του Sean Penn στο " This must be the place".
ΟK, σίγουρα ο Τρίερ μερικές φορές ξεφεύγει και αυτή τη φορά ήταν υπερβολικός, αλλά κάτι τέτοιες παρεκτροπές αξίζουν σε κάτι τέτοιες τυπικές εκδηλώσεις. Όπως ας πούμε πιστεύω ότι θα άξιζαν οι συζητήσεις και οι γνώμες των παρευρισκόμενων καλλιτεχνών και όχι μόνο, για τις ατασθαλίες του Στρος Καν! Όπως πιστεύω θα άξιζε το off the record σχόλιο του Γούντυ για την δήλωση του Τρίερ!


ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ






SYL JOHNSON - BECAUSE I'M BLACK 






Καλή εβδομάδα..!!

Καλή ανάρρωση..!!

Καλά κρασά..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: